Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken.
23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Senere på 1980-tallet var han kjøkkensjef på Refsnes Gods utenfor Moss, før han flyttet tilbake til Oslo og kjøkkensjefstillingen i De Fem Stuer på Holmenkollen Park Hotel Rica. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d'Or, i Lyon. I 1994 gjorde Bent og hans kone Annette (1963-2010) sine drømmer om egen restaurant til virkelighet, og åpnet dørene for gourmetrestauranten Statholdergaarden, som har en stjerne i Guide Michelin. I etasjen under ligger Statholderens Mat & Vinkjeller som er viden kjent for sin lunsj med høye danske smørrebrød, og som om kvelden byr på tiretters festmåltider til en rimelig penge.